Sari la conținut

Instrucțiuni filtre harta blocurilor

Update: în septembrie 2024 am înlocuit hărțile WP Go Maps cu hartă custom, realizată de ByteRemix.com. Filtrele pot fi accesate prin lupa din stânga-sus (în loc de baza hărții) și nu mai sunt instant (apăsați enter după ce scrieți). Unul din motivele pentru care am renunțat la WP Go Maps e că filtere erau instante, adica scriind cuvânt de 10 litere, literă cu literă (în loc de copy-paste), serverul căuta de 10 ori, existând riscul ca 1 persoană neștiutoare să blocheze site-ul.

Harta ByteRemix e în curs de dezvoltare, momentan NU pot fi folosite simultan 2 filtre, NU funcționează cu diacritice, deci scrieți „Marasesti” pentru a afișa Mărășești.

Info blocuria

Cartier: pentru a afișa doar blocurile dintr-un anumit oraș sau cartier.

a

Bloc: scrieți numărul blocului, harta afișează toate blocurile cu acel număr, apoi navigați la blocul dorit.

Regim înălțime:
Puteți scrie „4 etaje”, „10 etaje”, etc.
„magazine” afișează blocurile cu magazine.
„parter +” afisează blocurile fără magazine.
Din păcate WP GO Maps nu are opțiune de a filtra numere „mai mare / mai mic decât”, precum ZeeMaps.

Lift: scrieți DA sau NU, sau 1, 2, 3 să afișati blocurile cu anumit număr de lifturi pe scară.

Apartamente: scrieți garsoniere, două, trei, patri, cinci, pentru a afișa blocurile care conțin un anumit tip de apartamente.

a

Denumire proiect: denumirile blocurilor sunt invenții personale, dați click pe un bloc să vedeți ce denumire i-am pus, copiați în căsuț Denumire proiect, harta va afișa blocuri identice. Sau scrieți „cf1”, „cf2”, „cf3” pentru a afișa blocurile cu anumit grad de confort.

a

Risc: scrieți „clasa”, „clasa Rs1”, „clasa U3”, Harta va afișa blocurile încadrate în clasele respective. Tot în căsuța risc puteți scrie și numele experților și vedeți care blocuri au fost expertizate de aceeași persoană și în ce clasă de risc le-a încadrat.

a

Instrucțiuni hartă ZeeMaps (nu va mai funcționa în 2023)

Abonament ZeeMaps ($200/an) e plătit până pe 30 decembrie 2022, intenționez să NU îl reînnoiesc și să rămân doar cu WP GO Maps.

ZeeMaps afișează cerculețe mari cu primele 3 caractere din numele/numărul blocului, sau cerculețe mici fără text. În cazul cerculețelor mari, dacă sunt peste 1000 cerculețe simultan, harta e greu de navigat, am activat „Cluster markers close to each other”. Erori apar la peste 20.000 pin-uri: cerculețele se schimbă în picături care apar SUB alte iconuri din Google Maps, ceea ce le face mai greu de click-uit, iar legenda de la baza hărții care permite activarea/dezactivarea culorilor nu mai funcționează. Erorile pot fi evitate folosind funcția de search. În fereastra „Search the map” intrați în Colors și dezactivați o culoare nefolosită apoi apăsați Search pentru a le afișa ca cerculețe mici fără text.

a

Urmând sfaturile voastre am făcut diverse experimente: am făcut pagini pentru fiecare oraș mare pentru a genera trafic din Google, cu cerculețe mari cu text, colorate după anul construcției (harta e comună pentru mai multe județe în limita a 20.000 pin-uri deci puteți naviga de la un oraș la altul). Plus 3 hărți naționale, colorate după anul construcției, numărul de etaje, riscul seismic, care depășesc 20.000 pin-uri.

Căsuța de search din dreapta-jos a hărții poate fi folosită pentru a căuta adresa stradală în Google Maps. Pentru a căuta în datele blocurilor introduse de mine apăsați pe meniu > search (telefon) sau lupa din dreapta-sus a hărții (calculator). Nu confundați search-ul hărții cu search-ul site-ului (lupa din antetul verde) cu care căutați cuvinte în articolele site-ului.

a

Filtre pentru afișarea blocurilor pe anumite criterii

Afișați toate blocurile dintr-un oraș / cartier: alegeți City > contains > scrieți numele orașului/cartierului cu diacritice.

a

Afișați toate blocurile de pe o rază de # km: scrieți o adresă la location sau dati click pe Map Select location apoi click undeva pe hartă, și scrieți raza în km.

a

Afișați blocurile expertizate și încadrate în clase de risc seismic: alegeți Risc seismic > contains > „clasa”, „Clasa Rs1”, „Clasa U1”, etc. Observați că majoritatea imobilelor expertizate sunt interbelice și antebelice. Doar 3% din blocurile comuniste au fost expertizate.

a

Afișați toate blocurile construite în anumite perioade: alegeți Generație proiect > contains „Înainte de 1950” sau „După 1990” sau „-” (cratimă) pentru a afișa toate comuniste, ele având generația scrisă ca intervale de ani (util în cazul hărții colorate după numărul de etaje).

a

Afișați toate blocurile cu / fără lift: alegeți Lift > contains > „da” / „nu” sau „2” pentru a afișa blocurile cu 2 lifturi (notă: NU toate blocurile au numărul de lifturi indicat momentan)

a

Căutați după număr bloc: alegeți Name > contains > scrieți „2A” harta va afișa doar blocurile cu numărul 2A apoi dați zoom pe cartierul unde se află blocul căutat.

a

Căutați după numărul de camere: alegeți Camere > contains > „două camere” harta va afișa doar blocurile care conțin apartamente de 2 camere (notă: NU toate blocurile au numărul de camere indicat momentan).

a

Căutați după modelul blocului: alegeți Releveu > contains > „1985-1990-indoit„, harta va afișa doar modelul de bloc introdus în 1985, preferatul multor familii datorită suprafețelor generoase (notă: denumirile blocurilor sunt invenții personale, dați click pe un bloc cunoscut să vedeți ce denumire i-am pus, apoi folosiți searchul pentru a găsi blocuri identice).

Acest VIDEO prezintă principalele comenzi/filtre ale hărții (video din 2020, voi face altul fiindcă harta s-a mai schimbat între timp), dacă aveți idei cum să fac video mai BUN spuneți-mi..

a

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *